Natuurlijke Kerststukjes maken op Koudenhoorn

Natuurlijke Kerststukjes maken op Koudenhoorn Foto: Natuur Ontdekkings centrum Koudenhoorn

De kerstbomen sieren al in vele huiskamers en kerststukjes verspreiden de geur van verse dennen- en hulsttakken in huis. Kennelijk hebben we juist in de decembermaand de behoefte om de natuur in huis te halen.

Maar halen we wel de echte natuur in huis?

Een traditioneel kerststukje kopen kan, maar buiten in de natuur lopen levert hele andere dingen op voor de kerststukjes. Veel origineler, veel leuker maar ook veel natuurvriendelijker. En dus veel duurzamer.

Zelf je materialen bij elkaar sprokkelen, hoe leuk is dat?

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 15 december van 14.00-16.00 uur een middag voor kinderen t/m 12 jaar rondom het thema “natuurlijke” kerststukjes maken.

Eerst wordt er een winterwandeling over Koudenhoorn gemaakt om natuurlijke materialen te verzamelen en stil te staan bij het begrip duurzaamheid. Vervolgens kan iedereen zijn verzamelde natuurlijke materialen gebruiken voor het maken van originele echt groene kerststukjes.

Het NOCK vraagt een  bijdrage van 3 euro per kind en opgeven is mogelijk via de website van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn of via het emailadres: info@koudenhoornontdekken.nl


Reacties