Nederland leest in Bibliotheek Bollenstreek: één streek, duizend verhalen

Nederland leest in Bibliotheek Bollenstreek: één streek, duizend verhalen Foto: Google Maps

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat leden cadeau krijgen van de bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van Nederland Leest bij Bibliotheek Bollenstreek sluit daar perfect bij aan: Eén streek, duizend verhalen.

Aan de hand van dit thema zijn er verschillende sprekers, lezingen en activiteiten waarbij deelnemers in hun eigen geschiedenis duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de woonplaats of streek waarin ze wonen. Die geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en luistert en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Op 26 november is er een Pop-up leeskring over het boek ‘Het zwijgen’ van Maria in de bibliotheek in Sassenheim. Maar in de hele maand november zijn er nog meer activiteiten in de Bibliotheek Bollenstreek. Kijk voor het volledige overzicht op onze website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Leden van Bibliotheek Bollenstreek krijgen het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau! In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Leden kunnen dit boek de hele maand november gratis ophalen in de Bibliotheek.

Meer lezen en aanmelden kan op de website van Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Reacties