Nepcollectanten actief in Voorhout

Nepcollectanten actief in Voorhout

Inwoners van Voorhout hebben onlangs oplichters aan de deur gehad die zich voordeden als collectant voor de Dierenambulance. De gealameerde politie heef de collectanten aangesproken.

De collectanten gaven aan dat ze zich vergist hadden in de gemeente en ook de vergunning bleek niet in orde.

De Dierenambulance waarschuwde zelf eind vorig jaar dat er nepcollectanten zijn die mogelijk geld ophalen uit naam van Dierenambulance & Vogelasiel Regio Leiden. "Het zou schandalig zijn, als mensen onze naam gebruiken om geld op te halen" zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden in een reactie aan Omroep West.   

Collecterooster Teylingen

Als toezichthouder van de goededoelensector waarschuwt het CBF al jaren voor verkopers van kaarten en kalenders, die de opbrengst geheel of grotendeels in eigen zak steken. Het belangrijkste wat je kan doen, is de verkoper vragen naar de vergunning van de gemeente. Middels het CBF collecterooster kun je zien voor welke goede doelen dit jaar gecollecteerd wordt. Ook InTeylingen houdt dit goed in de gaten en publiceert een artikel als een collecte zich aandiend. 

Aan de deur verkopen (‘colportage’) zonder vergunning is weliswaar toegestaan, maar niet als de opbrengst (gedeeltelijk) naar een goed doel gaat. Dan is een vergunning nodig.

Melding doen

De politie is op de hoogte van deze nep-verkopers en en vraagt iedereen die in de toekomst te maken krijgt met dit soort verdachte situaties melding te doen via 0900-8844. Zij kunnen dan gericht acteren op een melding en indien ze strafbare feiten constateren daar direct tegen optreden.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties