Nicci French-tulp dankzij boekhandel Wagner

Nicci French-tulp dankzij boekhandel Wagner Foto: door Mark Kohn

Het schrijversduo Nicci French komt op 7 juli niet alleen naar Sassenheim voor een meet & greet, maar ook voor de onthulling van hun eigen tulp. Volgens de eigenaresse van boekhandel Wagner speelde de tulp een belangrijke rol om ze naar onze gemeente te krijgen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het duo is bezig met de promotie van hun nieuwe boek ‘Een huis vol leugens’, met op de omslag twee rode tulpen. Dit bracht Willemien Wagner op het idee van de bijzondere actie om een tulp naar Nicci French te vernoemen.

Het is ons gelukt het bekende schrijversduo te mogen ontvangen. De tulp heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Nog voordat we inhoudelijk iets van het boek hadden gelezen, spotte ik dit prachtige omslag. Ik zei tegen de uitgever: ‘Deze keer kom je niet onder Sassenheim uit hoor. Met dit omslag móet Nicci French wel naar de Bollenstreek komen!’ Onze kracht zit ‘m in de spontane en bijzondere acties. Het leek mij geweldig om een tulp naar een auteur te mogen vernoemen. Uniek in Nederland, vanuit de boekhandel uit de Bollenstreek. Daar ben ik achteraan gegaan en het is gelukt!” – Willemien Wagner, eigenaresse boekhandel Wagner

Nicci French is vereerd

De uitgever van de Nicci French boeken in Nederland was zeer verheugd met het idee van Willemien en plande boekhandel Wagner in voor de promotietour van Een huis vol leugens. Nederland heeft de wereldprimeur qua verschijnen, omdat de thrillers van het schrijversduo hier altijd razend populair zijn. 

Het schrijversduo Nicci French voelt zich dan ook zeer verbonden met Nederland en zal zich buitengewoon vereerd voelen dat er een Nederlandse tulp komt, die naar hen wordt vernoemd.’ – Tanja Hendriks, directeur Ambol|Anthos uitgevers

De meet & greet met Nicci French is van 13:15 tot 14:15 bij boekhandel Wagner, aansluitend is de onthulling van de tulp op ‘de rode loper van Park Rusthoff’ – bij de hoofdingang van het park. Beide zijn gratis bij te wonen, graag vooraf aanmelden in de winkel of online.


Reacties