Niels pakt eerste punten in WTCR

Niels pakt eerste punten in WTCR Foto: Niels Langeveld Racing

Op de Slovakia Ring pakte Niels Langeveld afgelopen weekeind zijn eerste punten in de WTCR. Tijdens de laatste race kwam hij op een mooie vierde plek binnen.

Na twee tegenvallende WTCR-wedstrijden in Marrakesh en Hongarije lag er een gedetailleerd testplan voor de Audi in de derde ronde op de Slovakia Ring.

Helaas liepen de vrije trainingen niet zoals gepland.

Aan het eind van de eerste vrije training ging ik op nieuwe banden naar buiten. Maar in mijn snelle ronde kreeg ik een probleem met de aandrijving. Het team moest keihard werken om de auto op tijd klaar te hebben voor de tweede vrije training. Dat lukte, maar al na een paar rondjes in de sessie deed er zich een nieuw probleem voor. Einde training! We kregen dus niet de conclusies die we volgens ons testplan hadden willen trekken.’ – Niels Langeveld

De eerste WTCR-punten

Daardoor stond Niels 16de en 12de. Hij zette een goede tijd neer en wist naar een 7de plek te rijden; dat betekende een vierde startpositie op de reversed grid van race 2, die door kwalificatie van een collega coureur geüpgraded werd naar een derde startpositie. 

Helaas werd Niels’ eerste race afgebroken omdat hij betrokken raakte bij een crash van een collega. In de tweede race werd Niels 8ste en de laatste race pakte hij de 4de plek. Geen podium, maar wel de eerste WTCR-punten voor de Sassemse Langeveld.

Ik ga met heel veel vertrouwen naar Zandvoort. Dit was een goed weekend waarin ik een mooie smak punten heb gescoord. Die lijn wil ik voortzetten op mijn thuiscircuit. En dat gaat lukken, want ik krijg nu al extra energie van het beeld van Zandvoortse duinen die zwart zien van de fans!’ – Niels Langeveld 

Komend weekeind rijdt Niels een thuiswedstrijd op Zandvoort.


Reacties