Nieuw AED aan buitengevel PLUS van Dijk

Nieuw AED aan buitengevel PLUS van Dijk Foto: PLUS van Dijk

De Herenstraat heeft er een 24-uurs AED bij. Supermarkt PLUS van Dijk heeft een Automatische Externe Defibrillator aan de buitengevel bevestigd zodat deze in geval van nood altijd beschikbaar is voor de buurt.

Afgelopen week hebben eigenaar Joop van Dijk en wethouder Arno van Kempen de BuurtAED officieel in gebruik gesteld. 

Wij voelen ons namelijk medeverantwoordelijk voor het welzijn van onze buurtbewoners. Hopelijk redden wij hier levens mee.’ – PLUS van Dijk op Facebook

Goede dekking AED’s Voorhout

Met de komst van de AED bij de PLUS, zijn er volgens de Hartstichting in postcodegebied 2215 nu net aan genoeg defibrillatoren voor een goede dekking.

Ten noorden van de Schoutenlaan zijn er drie, ten zuiden nog twee. In het centrum zijn er drie bekend bij het Rode Kruis, waaronder de BuurtAED bij Schoonoord. Er zijn er twee op de Nijverheidsweg en er hangt er nog 1 bij Sportpark Elsgeest en natuurlijk bij de huisartsenpost. *

 

*Niet alle AED’s aangegeven op de site van het Rode Kruis. Burgerhulpverleners die aangemeld staan bij de hartveiligNU-app, krijgen bij melding wel altijd de dichtstbijzijnde AED te zien. Ook burgerhulpverlener worden? Volg een cursus via First Response of bij de lokale EHBO vereniging.  

 


Reacties