Nieuw afvalbeleid: extra restafvalcontainer voor sommige huishoudens

Nieuw afvalbeleid: extra restafvalcontainer voor sommige huishoudens Foto: InTeylingen

Per januari 2021 gaat Teylingen werken met een nieuw afvalbeleid. Een van de grote veranderingen voor laagbouw is dat iedereen een 140 liter minicontainer krijgt voor restafval. Na het vaststellen van het beleid is er een toevoeging gedaan: speciale gevallen kunnen een extra container aanvragen voor restafval.

De gezinnen die deze extra restafvalcontainer krijgen, hebben dan twee minicontainers voor restafval in de tuin staan – naast de GFT-e container en optioneel een container voor PBD. Plasticafval mag je ook in 2021 nog aanbieden in zakken langs de weg.

De volgende huishouden wonend in laagbouw hebben recht op een extra minicontainer voor restafval:

  • Inwoners met een medische indicatie
  • Huishoudens bestaande uit minimaal 5 gezinsleden
  • Gezinnen met kinderen in de luiers (t/m 3 jaar)

Je komt alleen in aanmerking als de loopafstand naar de dichtstbijzijnde ondergrondse container langer is dan 250 meter.

Container aanvragen

Voldoe je aan de voorwaarden en voorzie je dat 1 restafvalcontainer van 140 liter niet voldoende is voor jouw gezin? Vraag dan een extra bak aan via afval@teylingen.nl.
Via dit mailadres kan je ook desgewenst een tweede GFT-e minicontainer aanvragen.
Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen of hebben van een tweede container. 

In het vierde kwartaal van 2020 wisselt de gemeente de grote bakken om voor de minicontainers. Bewoners worden geïnformeerd wanneer dit gaat gebeuren.


Reacties