Nieuw bij de bibliotheken: de Break-in box

Nieuw bij de bibliotheken: de Break-in box Foto: Bibliotheek Bollenstreek

Deze zomer heeft de Bibliotheek Bollenstreek een spannend spel voor kinderen vanaf 8 jaar: de Break-in box. Een soort omgekeerde escape room: je moet er namelijk niet uit, maar in zien te komen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Via een aantal puzzels moet je een kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden.

Break-in box vanaf 8 jaar

Een Break-in box is een activiteit voor kinderen vanaf 8 jaar, ook voor ouders en verzorgers is het leuk om mee te spelen. Een box oplossen doe je met twee tot zes personen en duurt 45 tot 60 minuten.
Je kunt je online bij de bieb opgeven om een spel te spelen; een tickets kost €1,50 voor leden en €2,- voor niet-leden van de bibliotheek.

Drie verschillende Break-in boxen

Er zijn drie verschillende boxen met elk hun eigen verhaal en spellen. De boxen reizen van 22 juli t/m 31 augustus door de Bollenstreek en doen verschillende bibliotheken aan.

Landgoed Welbehagen

Landgoed Welbehagen staat van 12 t/m 17 augustus in Warmond. Voor die tijd kan je hem vinden bij bibliotheken buiten Teylingen.

Het gebeurt weleens dat bibliotheken bijzondere boeken erven van overleden mensen. Onlangs ontving de bibliotheek echter een wel heel vreemde erfenis. Van de wijlen Heer Johannes Heinsiegt kregen we een antieke dekenkist en een geheimzinnig, futuristische ogend apparaat, dat volgens een rafelig foldertje de Retrospector 3000 heet. De familie Heinsiegt vertelde ons dat hun Johannes amateur historicus was en zijn dagen sleet met een onderzoek naar het Landgoed Welbehagen, een oud landhuis dat in de 17-de eeuw hier in de regio gebouwd moet zijn, maar dat niet meer bestaat en waarover weinig terug te vinden is. 

Vlak voor zijn overlijden verklapte hij nog wel aan zijn familie dat hij het geheim bijna ontrafeld had. Aan jullie nu de vraag of jullie het werk van Johannes Heinsiegt willen voltooien zodat zijn harde werk niet voor niets is geweest. Wat is er toch met dat Landgoed Welbehagen gebeurd…? 

Archeologie: Professor Robin Rövers

Professor Robin Rövers staat van 22 juli t/m 2 augustus in Sassenheim en van 3 augustus t/m 17 augustus in Voorhout. Daarna kan je hem vinden bij bibliotheken buiten Teylingen.

In de bibliotheek staat een geheimzinnige kist afkomstig uit de persoonlijke collectie van professor Robin Rövers. Zij doet als archeologe al jaren onderzoek naar verzetten uit het verleden, zoals de Bataafse opstand en de slag bij Vlaardingen. Kwade tongen beweren dat haar onderzoek inmiddels is veranderd in een obsessie, terwijl anderen geloven dat zij op onverklaarbare verbanden is gestuit die niet ontdekt hadden mogen worden. In ieder geval is duidelijk dat zij haar wetenschappelijk onderzoek op vernuftige wijze verbergt voor anderen. 

Nu is er al een tijd niets van de professor vernomen en de universiteit waar zij werkt moet zeer binnenkort de resultaten van haar onderzoek publiceren. In haar kantoor werd niets bruikbaars gevonden. Men vond alleen deze geheimzinnige kist. Tot nu toe is er echter niemand in geslaagd de kist te openen en het geheim van de professor te ontrafelen. 

Atlantikwall

Atlantikwall staat alleen bij bibliotheken buiten Teylingen.

De Break-in Box vertelt het verhaal van een jonge soldaat die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is geplaatst in een van de bunkers van de Atlantikwall. Dit is de 5200 kilometer lange verdedigingslinie die is opgeworpen om de kustlijn van West-Europa te beschermen tegen een mogelijke invasie. De jonge soldaat heeft als enige taak het opperbevel op tijd te vertellen dat er een invasie aankomt, maar slaagt uiteindelijk niet in deze belangrijke opdracht. Dit leidde tot de geschiedenis zoals wij die kennen... 

Zou je deze soldaat helpen of zou je hem juist tegenwerken, als je wist welke gevolgen dit voor hem zal hebben? Ontdek ook het verleden en onderzoek hoe je deze jongen had kunnen helpen bij zijn taak. Puzzels moeten worden opgelost en knopen moeten worden doorgehakt om dit verhaal tot op te bodem toe uit te kunnen zoeken.


Reacties