Nieuw bij de JoJo: Een Voedsel Deelkast!

Nieuw bij de JoJo: Een Voedsel Deelkast! Foto: De JoJo Sassenheim

Sinds kort hangt er een groene kast aan de buitenmuur van de JoJo op het Hortusplein in Sassenheim. De Voedsel Verdeelkast is een uniek project in de Bollenstreek!

Hoe werkt het?

De kast hangt buiten aan de muur en is bedoeld om etenswaren met elkaar te kunnen delen. Geef wat je kunt missen en pak eruit wat je nodig hebt! Dus, verzamel die overblijfselen van je kerstpakket, ruim je keukenkastje een keer op en stop met #voedselverspilling! Er is vast wel iemand die het wel kan gebruiken.

Wat mag wel en wat mag niet

Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn. Het is niet toegestaan om rookwaren en/of alcoholische dranken in het kastje te leggen!

In het buitenland (en inmiddels ook in Nederland) zijn deze foodshare kasten al langer populair onder de naam #littleFreePantry. In de Bollenstreek zijn zij één van de eerste. Zo sluiten zij ook direct leuk aan bij de kersverse campagne 'Hoe #verspillingsvrij ben jij?'

Het idee

Het idee komt van de Amerikaanse Jessica Mcclard. Zij bouwde kastjes voor eten en andere producten bedoeld voor mensen die het minder breed hebben. Jessica kwam op het idee door de kastjes, waaruit mensen gratis boeken konden pakken, die je vaak op vakantie tegenkomt. Een principe dat ook in Nederland niet onbekend is.


Reacties