Nieuw: het Boterhuispolderpad

Nieuw: het Boterhuispolderpad Foto: InTeylingen

Het nieuwe fiets- en wandelpad door de Botenhuispolder is geopend: het Boterhuispolderpad. Deze route door Warmond is onderdeel van een groter netwerk van fiets- en wandelroutes rondom Leiden.

Liefhebbers van rust, ruimte en natuur kunnen nu gebruikmaken van het boerenwandelpad of de geasfalteerde fietsroute door de 39 hectare van de Botenhuispolder aan de Kagerplassen. In juni 2018 deelde de gemeente Teylingen met de inwoners wat de plannen waren voor de Botenhuispolder, een jaar later is het nieuwe fiets- en wandelpad gerealiseerd.

Twee nieuwe verblijfplaatsen op de route

Langs het Botenhuispolderpad zijn ook twee nieuwe plekken geopend. De nieuwe Lakenvelder Vleeswinkel bij de Lakenvelder Boerderij Botenhuispolder met vlees, boerderij- en streekproducten.

En op het erf van de familie van Leeuwen (Langebrug 1) is het nieuwe Polderpodium waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie of thee.  

Onderdeel van Leidse Ommelanden

De ontwikkeling van het gebied is onderdeel van het ‘Uitvoeringsprogramma Leidse Ommelanden 2014-2020’ waar verschillende gemeentes uit de regio aan meewerken. Alle projecten samen vormen een netwerk van fiets- en wandelroutes door de Leidse Ommelanden.


Reacties