Nieuw in Warmond: Lakenvelder Vleeswinkel

Nieuw in Warmond: Lakenvelder Vleeswinkel Foto: Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder

De Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder heeft in juni een eigen vleeswinkel bij de boerderij geopend. Ze boden al vleespakketten aan van de eigen Lakenvelderkoeien, nu kan je ook in de winkel terecht voor vlees van de runderen van de eigen boerderij.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het vlees wordt verkocht via de 17de-eeuwse turfschuur op het terrein van de boerderij. De winkel aan de Zijldijk 8 is elke zaterdag geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

Kleinschalig

De Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is een kleinschalige, duurzame fokkerij van Lakenvelders. Dit rund staat bekend om een lage melkopbrengst en wordt daarom steeds minder gehouden door boeren.

De Boterhuispolder is juist gespecialiseerd in dit runderras. Volgens hen draagt de kleinschaligheid van de boerderij en de trage groei van hun Lakenvelders bij aan de smaak van het vlees. Het vlees van de Warmondse koeien won al meerdere prijzen.

Waar de kaas gemaakt van Lakenvelders een beschermd product is in Nederland, zijn het vlees en de dieren zelf nog niet beschermd. Het college van Teylingen werkt eraan om zowel de Blaarkop als de Lakenvelder op de lijst met levend erfgoed te krijgen.


Reacties