Nieuw in Warmond: winkel Boerderij Boterhuys

Nieuw in Warmond: winkel Boerderij Boterhuys Foto: Boerderij Boterhuys

De deuren van boerenwinkel Boerderij Boterhuys gingen open op 4 april: middenin de coronatijd. Gelukkig hebben de biologische producten aantrekkingskracht en kwamen mensen al snel kijken wat de winkel te bieden heeft. En zo zien de relatief nieuwe eigenaren van Boterhuys het het liefst.

Twee jaar boeren in Nieuw-Zeeland, 8 jaar in Drenthe en in juni 2019 kwamen Gerard en Mieke Mul naar Warmond om de boerderij van Mieke’s ouders voort te zetten. Het stel heeft duidelijke idealen over een biologische bedrijfsvoering en wil hun producten verkopen in een zo kort mogelijke keten: producten uit de omgeving, verkopen in de omgeving.

Biologische boerderij

Gerard en Mieke zijn al begonnen om het bedrijf biologisch te maken. Ze houden nu koeien en schapen en willen in de toekomst uitbreiden met andere dieren. Minder intensief boeren, met verschillende dieren, draagt bij aan een sterker ecosysteem van de polder ‘waar niet alleen wij, maar ook de natuur en mensen om ons heen profijt van hebben’, aldus de Mul’s.

Boerenwinkel

Hun visie is verkopen via een zo kort mogelijke keten. De producten niet de wereldhandel insturen, maar verkopen via de eigen winkel of de markt. Met allemaal gebruikte materialen, zoals de omgebouwde zeecontainer, maakten ze een winkel op het erf. Hier verkopen ze elk weekeind hun biologische producten.

Het assortiment bestaat momenteel uit hun eigengemaakt ijs, vla, melk, yoghurt en eieren. Vlees van hun dubbeldoel blaarkoppen en lamsvlees en kaas van boerderij De Eenzaamheid.

‘We zijn nog opzoek naar andere biologsche producten uit de buurt, producenten mogen zich melden.’ Gerard en Mieke Mul

Openingstijden: de boerenwinkel aan de Zijldijk 7a in Warmond is vrijdag tot en met zondag open van 10:00 tot 17:00 uur – in het najaar en de winter vervalt de zondag.

Plannen voor de toekomst

Plannen heeft het stel genoeg, allemaal passend bij hun groene visie en idealen. Zo willen ze de boerderij delen met andere ondernemers of passende initiatieven en kijken ze naar de mogelijkheden om een zorgboerderij te starten.

Ook voor de winkel zitten er ideeën in de pijplijn: zo kijkt het stel naar de mogelijkheden om wijn of olijfolie van kleinschalige boeren uit Zuid-Europa te importeren. Dit willen ze samen oppakken met de buurman die met zijn bedrijf De Geluksdruif al ruime ervaring heeft met het importeren van wijnen. 

 


Reacties