Nieuw Koffieapparaat dankzij Kringloop Herenstraat 63

Nieuw Koffieapparaat dankzij Kringloop Herenstraat 63 Foto: Kringloop Herenstraat 63

De kringloopwinkel in Voorhout is weer volop aan het doneren. Want dat is waar alle vrijwilligers in deze winkel dagelijks voor ‘in de weer’ zijn. Deze keer aan de woongroep van ’s Heerenloo, Dirck Verhagenstraat 5-7 in Voorhout.  

De Dirck Verhagenstraat 5-7 is een groepswoning voor jongeren en volwassenen van alle leeftijden. Deze groepswoning biedt begeleid wonen, een veilig thuis en een huiselijke sfeer. De bewoners hebben een verstandelijke en soms lichamelijke beperking. Ze zijn actief en doen graag veel dingen. Een van die dingen is gezamenlijk koffie drinken. Je maakt een praatje, vertelt wat je bezig houdt en bent gezellig bij elkaar. En wat smaakt daarbij beter dan een vers bakkie cappuccino?

Eindelijk écht lekkere koffie drinken

De bewoners zijn met elkaar heel actief aan het sparen. Iedere week brengen zij, samen met het personeel, onze statiegeld flessen weg naar de supermarkt. Het statiegeld gaat in de spaarpot.

Ze sparen namelijk voor een ‘koffiebonen apparaat dat cappuccino’s maakt’. Maar het sparen duurt eigenlijk wel heel erg lang. - Lydia van Egmond, begeleidster van de woongroep

Ook de vrijwilligers van Kringloop Herenstraat 63 Voorhout drinken graag een lekker bakkie. Dus zij herkennen deze wens wel. Daarom besluiten zij om een cheque te doneren van EUR. 479,-- waarvoor een mooie koffiezetter kan worden aangeschaft.

Ingrid van der Zijden en Aad van der Meer van de Kringloopwinkel bezochten de Dirck Verhagenstraat, met een cheque onder de arm. Zij werden hartelijk ontvangen door Lydia en de bewoners. Ze verheugen zich enorm op de komst van het luxe koffiezetapparaat.

Ook een donatie aanvragen

De opbrengst van de kringloopwinkel in Voorhout wordt door middel van donaties teruggegeven aan lokale goede doelen. Ook een aanvraag doen voor jouw vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout. In dit verzoek aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet de contactgegevens te vermelden.

 


Reacties