Nieuw schaatsteam voor WIJC talent Yves Vergeer en STS-KGM talent Pien Hersman

Nieuw schaatsteam voor WIJC talent Yves Vergeer en STS-KGM talent Pien Hersman Foto: WIJC

De schaatsverenigingen uit Teylingen hebben goede prestaties geleverd afgelopen seizoen. Hierdoor zijn juniortalenten Yves Vergeer en Pien Hersman in beeld gekomen bij resp. schaatsteam IKO en KNSB Talent Team Noordwest. Beide kunnen zich verder ontwikkelen om nog betere schaatsprestaties te leveren.  

Warmondse IJSclub talent Yves Vergeer

De jonge Warmonder is de vice-wereldkampioen op de 5000 meter bij de junioren. Hij behaalde deze knappe zilveren medaille afgelopen seizoen tijdens het WK voor junioren in Polen. Verder vielen zijn goede prestaties tijdens het NK Allround bij de senioren en de Grunobokaal op. Yves wordt opgenomen in Team IKO van Erwin en Martin te Hove. 

"Ik vind het mooi dat ik mijn seniorentijd bij zo'n mooie ploeg kan beginnen. Ik heb gekozen voor IKO, omdat het een ploeg is waar een goede sfeer hangt en waar veel goede schaatsers rijden waar ik veel van kan leren. Ik heb het afgelopen jaar mooie stappen gezet met als hoogtepunt mijn zilveren medaille op het WK voor junioren. Ik denk deze stijgende lijn bij Team IKO op een goede manier door te kunnen trekken en zo de aansluiting bij de senioren te kunnen maken." - Yves Vergeer

STS-KGM talent Pien Hersman

De prestaties van uit lisse afkomstige Pien Hersman zijn ook niet onopgemerkt gebleven. Na een geweldig seizoen is het tijd voor Pien om te gaan trainen met de beste schaatsers van Noord-Holland. De 16-jarige verlaat haar Sassenheimse vereniging STS-KGM voor KNSB Talen Team Noordwest.

Bron: Schaatsen.nl

 


Reacties