Nieuw Zonnepanelenbeleid Warmond

Nieuw Zonnepanelenbeleid Warmond Foto: Pixabay

De gemeente wil meewerken aan het verduurzamen van de dorpen en tegelijk ook de monumenten in en het dorpsgezicht van Warmond behouden. Om tegemoet te komen aan de wens van inwoners om ook binnen het beschermde dorpsgezicht zonnepanelen toe te passen, heeft de gemeente criteria opgesteld.

De voorlopige versie van dit Zonnepanelenbeleid ligt van 14 november t/m 27 december ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim en of hier online.

Uitgangspunt hierbij is de balans tussen de mogelijkheden zonnepanelen toe te passen enerzijds en het behoud van de karakteristieke waarden van monumenten en beschermd dorpsgezicht anderzijds. Duurzaamheid staat daarbij voorop.’ – gemeente Teylingen 

Uitgangspunten

De volledige uitgangspunten kan je lezen in het Zonnepanelenbeleid. Over het algemeen gelden de regels als volgt:

Zonnepanelen zijn toegestaan op:

  • Platte daken, maar niet op het platte dak van een dakkapel
  • Hellende daken die niet naar de openbare ruimte gekeerd staan
  • Zonnepaneel moet een donkeren kleur hebben, zonder zilveren rand(en)

Deze regels kunnen er in sommige gevallen voor zorgen dat je de panelen niet kunt plaatsen op de beste positie ten opzichte van de zon.

Geldt voor bijna het hele beschermde dorpsgezicht

Het Zonnepanelenbeleid geldt voor straten binnen het beschermde dorpsgezicht, behalve de Marijkestraat, Margrietstraat, Irenestraat, Bernhardstraat, Julianastraat, Warmundastraat vanaf nr. 11, Doctor Ammanstraat en de Van Beverinckstraat. Hier geldt het reguliere beleid, mits het pand geen monument is.

 


Reacties