Nieuwe bakfiets voor Voorhout Schoon

Nieuwe bakfiets voor Voorhout Schoon Foto: Voorhout Schoon

Sinds april 2018 zijn de vrijwilligers van Voorhout Schoon wekelijks lopend op pad om zwerfafval op te ruimen. Hard nodig, want in totaal haalden ze al zo’n 500 vuilniszakken afval weg. Dankzij verschillende giften kan Voorhout Schoon vanaf nu met de bakfiets op pad.

De bakfiets was een wens van Sylvia en Hans, oprichters van Voorhout Schoon. Met de fiets kunnen ze meer schoonmaakspullen meenemen, makkelijker het afval scheiden tijdens het opruimen en een groter gebied aandoen.

‘Als je gaat lopen neem je een afvalzak mee en een grijper en dan zijn je handen vol. Met de bakfiets kunnen we meerdere zakken vullen, kan groter afval meegenomen worden en kan er o.a. ook een bezem en stoffer en blik mee zodat we bijvoorbeeld kapot glas kunnen opruimen.’ – Sylvia Hoogduin, Voorhout Schoon

Heel Voorhout schoon

Gebieden die Voorhout Schoon met de bakfiets binnenkort aan wil doen zijn het stuk vanaf de Akzo, de ’s Gravendamseweg en rondom sportpark Elsgeest. 

Lopend kom je tot een bepaald punt, want je wil binnen een bepaalde tijd heen en terug. Met de bakfiets kunnen we ergens heen rijden, daar gaan lopen, en weer terugfietsen. Het vergroot het bereik van Voorhout Schoon.’ – Sylvia

De bakfiets stallen was nog wel een dingetje, want de tuin van Sylvia en Hans staat vol met materiaal en gereedschap voor de schoonmaakactiviteiten. Een raadslid schoot Voorhout Schoon te hulp en bood voor komend jaar een overdekte stalling aan voor de bakfiets.

Dankzij donaties

Voorhout Schoon kon de bakfiets aanschaffen dankzij de donatie van Fonds1818, aangevuld door het Meerlandenfonds en de hulp van de wijkregisseurs Teylingen die het Nedvang budget hebben aangesproken.  

Ook zwerfafval opruimen?

Wil jij ook helpen om zwerfafval op te ruimen? Meld je aan bij Voorhout Schoon om mee te lopen in Voorhout (Voorhoutschoon@gmail.com) of bespreek jouw idee met de wijkregisseurs Teylingen via wijkregisseurteylingen@hltsamen.nl of bel met 140252 en vraag naar de wijkregisseur.


Reacties