Nieuwe cursus Politiek actief in Teylingen

Nieuwe cursus Politiek actief in Teylingen Foto: Gemeente Teylingen

Recreatie, toerisme, afvalinzameling, de onroerendezaakbelasting, het ondernemersfonds, schoolzwemmen, jeugdzorg, straatonderhoud en woningbouwplannen. Allemaal zaken waarover de gemeente Teylingen beslist. Om precies te zijn, de gemeenteraad. Zij geeft aan deze zaken jaarlijks 80 miljoen euro uit.

Gratis cursus

Hoe zit dat eigenlijk? Wat doet de politiek? Ik wil meepraten! Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom organiseert de Teylingse gemeenteraad in samenwerking met ProDemos vanaf 26 maart 2019 in de avonduren een gratis cursus voor inwoners die interesse hebben in de Teylingse politiek en actief zouden willen worden.

Wanneer?

Onder leiding van een deskundige cursusleider vergroot jij je kennis over de politiek in het algemeen, leer je meer over de gemeentelijke politiek én leer je vaardigheden zoals debatteren. De cursusleider wordt ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de griffier, burgemeester en raadsleden. De data en de onderwerpen van de verschillende avonden zijn:

  • 26-03-19: Introductie en kennismaking met uitleg over democratie
  • 02-04-19: De gemeente – hoe werkt de gemeente?
  • 09-04-19: Debatteren – debatteren en hoe presenteer je jezelf
  • 16-04-19: De gemeenteraad – taken en rollen
  • 25-04-19: Gemeenteraadsvergadering – afsluiting met maaltijd, pitch over jezelf en uitreiking certificaten van deelname.

Meedoen?..Dat kan!

De cursus is in het bijzonder interessant voor jou als je interesse hebt in politiek en dit nader wilt onderzoeken. Als je bijvoorbeeld nadenkt of het raadslidmaatschap iets voor jou is of op een andere manier politiek actief wil worden is dit dé kans om kennis te maken met het raadswerk of anderszins. U bent van harte welkom!

Er kunnen 25 personen deelnemen, we gaan ervan uit dat je vier van de vijf bijeenkomsten bijwoont.
Wees er snel bij, want vol is vol.

U kunt zich tot 1 maart 2019 aanmelden via de site van de gemeente Teylingen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties