Nieuwe cursus Politiek Actief

In september start een nieuwe cursus van Politiek Actief; een gratis cursus voor inwoners van Teylingen die interesse hebben of actief willen worden in de lokale politiek.

De vorige cursus, in mei, was volgeboekt met 25 deelnemers.

Inhoud Politiek Actief

Politiek Actief maakt de deelnemers wegwijs in de Teylinger politiek. Tijdens 5 avonden in september en oktober leert een cursusleider van ProDemos de cursisten meer over politiek in het algemeen en de lokale gemeentelijke politiek. Er komen trainingen voor vaardigheden zoals debatteren en lobbyen en het lokale bestuur komt langs zoals de burgemeester, raadsleden en de griffier.

Mooi om te zien dat er nu zelfs 10 raadsleden in de gemeenteraad zitten en dat een andere groep deelnemers van politiek actief maatschappelijk zeer actief is.’ – Carla Breuer, burgemeester Teylingen

Aanmelden

Gemeente Teylingen biedt de cursus gratis aan omdat ze het belangrijk vinden dat alle groepen inwoners de mogelijkheid moeten hebben zich politiek in te zetten. De cursus start op 19 september 2019.

Aanmelden voor Politiek Actief kan tot 4 september. De cursus is gratis, van deelnemers wordt verwacht dat je minimaal 4 van de 5 cursusavonden bijwoont.
Aanmelden kan bij Michael Korbee via m.korbee@raadteylingen.nl of 140252. Na de aanmelding volgt een kort gesprek om je motivatie voor de cursus toe te lichten.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties