Nieuwe directrice voor stichting Syrische Vrouwen In Nederland

Nieuwe directrice voor stichting Syrische Vrouwen In Nederland Foto: Stichting Syrische Vrouwen Nederland

De in Sassenheim gevestigde stichting Syrische Vrouwen In Nederland gaat verder onder een nieuwe directrice.


- Lees verder onder deze advertentie -

Nour Fattouh uit Noordwijkerhout staat vanaf nu aan het roer van de SVIN.
Vier jaar geleden kwam ze met haar gezin in Nederland wonen. Ze studeerde werktuigbouwkunde en gaf les aan de Aleppo Universiteit. In Nederland is Nour actief bij verschillende vrijwilligers initiatieven, waaronder al drie jaar bij SVIN. Nu neemt ze plaats als directrice.

De doelen en de activiteiten raken mijn hart, want ook ik ben één van deze doelgroep en ik werk voor hen. En ik ben me bewust van de belangrijke rol die deze stichting speelt op het gebied van integratie en bescherming tegen isolatie.’ – Nour Fattouh, directrice Syrische Vrouwen In Nederland

Ze vervangt Araa al Jaramani, die afzwaait omdat de functie niet te combineren is met een nieuwe baan bij de Universiteit Utrecht. Araa blijft wel betrokken bij de stichting.

SVIN

Syrische Vrouwen In Nederland helpt Syrische vrouwen om hun mogelijkheden te ontdekken in de Nederlandse maatschappij; hoe ze hun talenten kunnen inzetten in een nieuw land met een andere cultuur.
SVNL organiseert, soms samen andere lokale verenigingen, verschillende activiteiten voor de vrouwen en hun kinderen zoals Happy Painter, koffiebijeenkomsten, Arabische les voor kinderen en het Syrisch buffet.


Reacties