Nieuwe fiets- wandelroute NS-station Sassenheim

Nieuwe fiets- wandelroute NS-station Sassenheim Foto: Sfeerimpressie - Haasnoot Bruggen

Vanaf begin november kunnen fietsers en wandelaars vanaf beide zijden van het spoorviaduct Oosteinde/Warmonderweg via een trap met fietsgoot naar het fietspad Klinkenberg toe dat langs het spoor en de Stationslaan loopt. 

Hiermee ontstaat een nieuwe fiets-/wandelroute van en naar station Sassenheim. En een alternatieve fiets-/wandelroute voor de Wasbeeklaan (Warmond). 

Door de groei van Station Sassenheim, is het noodzaak om de bereikbaarheid van het station te optimaliseren.  De wens om de trappen aan te leggen is mede afkomstig van bedrijven en particulieren. De bereikbaarheid, per fiets en te voet, van bedrijventerreinen in de omgeving en Hotel Sassenheim wordt zo sterk verbeterd.

Verkeersveiligheid

Met de aanleg van de trappen verbetert de gemeente Teylingen de verkeersveiligheid. Fietsers en voetgangers hoeven niet meer over de weg of door de berm van de Stationslaan te fietsen of te lopen.

Duurzaamheid

De nieuwe fiets-/wandelroute als voorziening voor NS-Station Sassenheim stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer.

Uitvoering

Naar verwachting is de nieuwe fiets-/wandelroute begin november klaar voor gebruik. In de laatste week van september starten de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden draagt de aannemer de zorg voor verkeersveiligheid en beperken van eventuele overlast.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties