Nieuwe locatie voor groeiende D Bright Fashion

Nieuwe locatie voor groeiende D Bright Fashion Foto: InTeylingen

Begin januari 2019 opende D Bright Fashion de deuren aan de Herenstraat in Voorhout. Een half jaar later is de eigenaresse toe aan een grotere winkel en verhuist ze naar het naastgelegen pand.

Dewi startte in november 2018 een webshop in dames- en kinderkleding en accessoires. Omdat ze inzag dat ze ook een fysiek verkooppunt nodig had, opende ze een winkel in de Herenstraat.

Van 30m2 naar 95m2

De 30m2 is al snel te klein geworden voor de Voorhoutse ondernemer die, met hulp van haar huurbaas, de stap waagt naar een D Bright Fashion-winkel met een drie keer zo groot oppervlakte.

‘Mijn huurbaas denkt gelukkig goed met me mee en het helpt dat ik onder goede voorwaarden kan huren. Ik heb nu de insteek ‘als het niet lukt, heb ik het geprobeerd.’ – Dewi Guijt, D Bright Fashion

Vanaf september kunnen bezoekers terecht op het nieuwe adres; Herenstraat 122 - één deur verder dan de huidige winkel. De collectie wordt uitgebreid met babykleding en herenmode en klanten kunnen er terecht voor koffie, gebak en een kleine lunch.

Personeel aannemen

De negentienjarige Dewi draaide de eerste winkel in haar eentje, maar heeft voor haar grotere zaak personeel aan moeten nemen. Ook is ze nu een leerbedrijf en kunnen studenten stage bij haar lopen. 

Het was wel gek om de sollicitatiegesprekken te doen, want ik zat meestal te praten met mensen die ouder waren dan ik ben.’ – Dewi

Leegstand biedt ook kansen

Volgens Dewi is de leegstand in Voorhout balen, maar het biedt ook kansen aan ondernemers zoals zijzelf. Haar eerste pand stond eerst op de nominatie om gesloopt te worden, waardoor zij de kans had om tegen gunstige huurvoorwaarden te ontdekken of een winkel iets voor haar was.

Ik weet dat een winkel houden hier lastig is, je moet er soms echt hard aan trekken. Maar de webshop verkoopt door heel Nederland goed, dus dat is een goede combinatie. Ik geloof ook niet dat er over 5 jaar nog retailers bestaan die niks online doen, dan mis je kansen.’ – Dewi

De combinatie van online en de winkel werkt voor nu goed, maar als de kleinschalige horeca veel klanten trekt staat Dewi er ook voor open om daar meer mee te gaan doen.

‘Ik zie wel hoe het balletje rolt.’ – Dewi


Reacties