Nieuwe nestkastjes voor NOC Koudenhoorn

Nieuwe nestkastjes voor NOC Koudenhoorn Foto: NOCK

Hoewel de lente nog wel even op zich zal laten wachten breekt nu toch al weer de tijd aan voor het bouwen en ophangen van nieuwe nestkastjes. Vogels houden namelijk niet van nieuwe spullen, dus het duurt een paar weken voordat het huisje oud genoeg is om het te betrekken. Daarnaast kan de nestkast in het voorseizoen ook prima dienst doen als schuilplek.


- Lees verder onder deze advertentie -

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 17 februari aanstaande van 14.00 uur tot 16.00 uur een middag nestkastjes maken in het NOCK op Koudenhoorn

Wees er snel bij!

Zij hebben hout besteld voor 15 nestkasten, dus is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via de email van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn: info@koudenhoornontdekken.nl. Vorige keer hebben zij gemerkt dat het heel fijn was dat er enkele ouders / grootouders waren die konden helpen! Deze keer hebben ze dus bedacht dat kinderen tussen 6 en 12 jaar de kastjes samen met vader/moeder; opa/oma in elkaar komen zetten. De kastjes kunnen desgewenst meegenomen worden voor 7,50 euro. Wil je hem niet meenemen, dan zoeken zij op Koudenhoorn een leuk plekje! (in dat geval zouden ze blij zijn met een bijdrage van 2 euro per kind)

Hout uit de Bollenstreek

Het hout van de nestkasten is beschikbaar gesteld door Bollenstreekhout Coöperatie. Initiatiefnemer Ted Wiegman van deze coöperatie vertelt enthousiast het verhaal hierachter:

 “De stichting verzamelt bomen die waar dan ook in de Bollenstreek worden gekapt en probeert deze bomen na verwerking bij Nobelhout te Lisse een nieuw leven te geven als gebruiksvoorwerp. Een duurzaam en circulair gegeven dus!”


Reacties