Nieuwe pauw in Park Rusthoff

Nieuwe pauw in Park Rusthoff Foto: Petra Overmeer

Groot was het verdriet onder de medewerkers en de bezoekers van de kinderboerderij in Park Rusthoff toen bekend werd dat de pauw overleden was. De pauw verbleef al reeds 14 jaar op de kinderboerderij maar liep ook regelmatig het park uit. Maar nu heeft Park Rusthoff er weer een nieuwe pauw bij.

Toen mevrouw Kooiman van de Parklaan in Sassenheim de pauw dood vond, is zij samen met haar gezin direct gaan zoeken naar een nieuwe pauw. Deze hebben ze uiteindelijk gevonden in Woerden.

Kooiman en haar gezin vonden dat er in Park Rusthoff een pauw hoort te wonen. De pauw die zij gedoneerd hebben aan de kinderboerderij is twee jaar en heeft reeds een verenkroontje op zijn kop. Een sleepstaart krijgt hij pas na het derde jaar, en deze is pas volgroeid als hij 6 jaar oud is. Tegen die tijd kan hij dus pas pronken en de vrouwtjes imponeren.

De kinderen van de familie Kooiman hebben de pauw een naam gegeven en die luidt Coco. Coco zit nog wel drie weken bij de kippen in de ren om aan de omgeving te wennen anders heb je kans dat hij weg loopt.

Er is nog een persoon die geld heeft gedoneerd voor de aanschaf van een pauw. Er wordt door de medewerkers van Park Rusthoff reeds gezocht naar een nieuwe pauw, maar dan bij voorkeur naar een witte. De Stichting Oud Sassenheim wilde ook direct een nieuwe pauw doneren en zo zijn er nog vele reacties binnen gekomen. Een bewijs dat de kinderboerderij in Park Rusthoff leeft. 

Op bijgaande foto de trotse familie Kooiman met de te doneren pauw.


Reacties