Nieuwe voorzitter voor Welzijn Teylingen

Nieuwe voorzitter voor Welzijn Teylingen Foto: Welzijn Teylingen

Na 6 jaar voorzitterschap van Welzijn Teylingen geeft Gert Hylkema het stokje door aan Maria Groenewegen. Als voormalig voorzitter van Adviesplatform Sociaal Domein Teylingen en ervaringen als vrijwilliger en mantelzorger, zal Groenewegen per 1 juli 2020 aantreden als nieuwe voorzitter van Welzijn Teylingen.

Hylkema was voorzitter sinds 1 juli 2014. De maximale zittingstermijn voor het voorzitterschap bij Welzijn Teylingen is zes jaar en liep nu af. Welzijn Teylingen en de vrijwilligers bedanken hem voor zijn inzet, betrokkenheid en belangrijke bijdrages aan ontwikkelingen bij de organisatie.
Onder zijn leiding is het accent van de activiteiten van Welzijn Teylingen geleidelijk verschoven van individuele naar collectieve ondersteuning en van zelf uitvoeren naar begeleiding door vrijwilligers.

Welzijn Teylingen ziet in Groenewegen een goede opvolger. Haar visie is: “Kunnen meedoen in onze samenleving, zowel qua (vrijwilligers)werk, contacten, gezondheid, wonen, financiën en activiteiten. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, maar heb je hier hulp bij nodig, of een steuntje in de rug, dan moet die eenvoudig vindbaar en beschikbaar zijn. ”

Welzijn Teylingen wenst haar veel succes in haar nieuwe functie.

 


Reacties