Nieuwe weg met Up2Stage smaakt naar meer!

Nieuwe weg met Up2Stage smaakt naar meer! Foto: Joris Dickhoff

Afgelopen dinsdag zijn de open lessen bij musicalgroep Up2Stage afgesloten met wederom een gevarieerde les. Een nieuwe richting is ingeslagen en aan de reacties van de kinderen en jongeren te merken zijn ze er blij mee. Zij kijken uit naar het komende jaar met veel improviseren en zelf creëren. 

De docenten Lotte en Tamara hebben een fantastische serie lessen geproduceerd, waarbij de jongeren konden proeven van een gevarieerd lesaanbod met toneelspel, zang, beweging, dans en improviseren. Al improviserend en creërend werken met allerlei verschillende thema’s en situaties is erg goed gevallen en smaakt naar meer.

Een aantal reacties van jongeren: “Bij de Up lessen mag je van alles doen en niets is raar of fout”. ‘’Improviseren bij het spelen is leuk en je kan alles wat je in je hoofd hebt ook laten zien”. “Ik ben verbaasd wat jongere kinderen hier laten zien, ze spelen ontzettend leuk en zijn lekker vrij”. “Zelf typetjes bedenken en laten zien, leuk!”. Een meisje die voor de eerste keer meedoet, zegt dat de groep zo open is en dat ze zich er snel thuis voelt.

Gevarieerde lessen

De groep is ook blij met hun docentenduo: “Jullie vullen elkaar zo goed aan, de lessen zijn gevarieerd en er zit een goed tempo in”. Ook was er ruimte voor een kritische blik: “Ik vind wel dat we een goed niveau moeten halen net als voorgaande jaren en dat het weer een echte musical moet worden met zang, spel en dans”, aldus één van de jongeren. 

De docenten hebben alles in hun oren gestopt en willen ook daadwerkelijk iets gaan doen met wat de jongeren allemaal inbrengen. Zij zien het dan ook als een uitdaging om het hoge niveau dat Up2Stage al 12 jaar laat zien ook dit jaar weer neer te zetten.

“Met improviseren gaan jullie zelf creëren en we vertrekken vanuit jullie ideeën. Die ideeën zijn er genoeg en daaruit begint langzaam een thema en bron van een verhaal te ontstaan. Daar verklappen we nu nog niets over.”. - Tamara, docent Up2Stage

Interesse? 

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar de nieuwe weg die Up2Stage inslaat dit jaar? Ben je tussen de 9 - 30 jaar en vind je het jammer dat je de open lessen hebt gemist? Geen probleem! Tot de zomervakantie is het nog steeds mogelijk een proefles te komen doen. Aanmelden kan via een mail naar info@up2stage.nl. De lessen zijn iedere dinsdagavond in studio 2 bij de locatie van Total Move in Sassenheim. 

 


Reacties