Nieuwe wethouder Teylingen: vol energie

Nieuwe wethouder Teylingen: vol energie

De kersverse wethouder Rob ten Boden neemt in de eerste werkweek gelijk actie voor verduurzamen van de woningvoorraad. In een nieuwe wijk in Hooghkamer stort hij met collega Bas Brekelmans een tijdcapsule in de fundering van een Plus-op-de-Meter woning. 

Dit bericht is in samenwerking met Trilokaal

De nieuwe huizen zullen na oplevering meer energie opleveren dan nodig is voor eigen gebruik: wonen zonder energierekening dus. 

Tijdcapsule in de grond

Samen met de kinderen van de nieuwe bewoners zijn hun groene ontwerpen voor de toekomst geborgd. Rob ten Boden gaf aan vol energie te zitten voor zijn nieuwe uitdaging als wethouder voor Trilokaal. De kinderen namen enthousiast de scheppen over van de wethouders en maakten de fundering voor de veranda af.

Smart-grid huizen 

Het nieuwe college van Teylingen ziet dit jongste project van Van der Hulst als de toekomstige variant van duurzaam bouwen.
De in de 33 nieuwe woningen opgeleverde energie wordt uitgewisseld met de buren in een zogenaamd smart-grid. Hierdoor is er nog minder behoefte aan elektra via het openbare net.

Bij oplevering van dit project worden ook twee elektrische auto's beschikbaar gesteld door Nissan. Een mooi initiatief om het aantal benodigde auto’s in de wijk terug te dringen en duurzaam vervoer te stimuleren. De eerste woningen worden vanaf media zomer 2019 opgeleverd. 

 


Reacties