NK plaatsing voor Judo Team Bollenstreek

NK plaatsing voor Judo Team Bollenstreek Foto: Sportschool Kaizen

Zaterdag 15 februari heeft de wedstrijdgroep van Sportschool Kaizen, Judo Team Bollenstreek, drie NK plaatsingen binnen weten te slepen.

geschreven door Sportschool Kaizen

Om deel te mogen nemen aan het NK judo onder 18 jaar, moet er tijdens de district kampioenschap (Zuid-Hollands Kampioenschap) een podiumplek bemachtigd worden. Alleen een podiumplek geeft toestemming tot deelname.

‘Het Zuid-Hollands kampioenschap is een van de zwaarste toernooien die er is. Er ligt heel veel druk op de deelnemers. Bij geen podiumplaats, geen deelname Nederlands Kampioenschap, geen recht op een eventueel kwalificatietraject naar het Europees Kampioenschap. Dat brengt enorm veel druk mee. De druk om te presteren is dan ook enorm. Dromen worden hier gemaakt of vroegtijdig afgebroken.’ - hoofdtrainer Johan Zagers

3 podiumplaatsen bij de dames

Myrthe Dekker, Isa Russchenberg en Eva Hornsveld waren er alle drie klaar voor. De dames gingen goed van start. Eva Hornsveld wist al haar partijen te winnen. Myrthe Dekker verloor om het goud en kreeg zilver. Isa Russchenberg werd knap 3de.

Bij de heren onder de 18 jaar verliep het minder goed

Yannick Turk kwam met zijn zeer sterke pakkingsgevecht heel ver en wist lange tijd dominant te zijn. Helaas verloor hij voortijdig en werd 7de. Stefan Disseldorp kwam het dichtste bij. Met nog 30 seconden op de klok, wazari voor maar met 2 straffen tegen, kreeg hij zijn 3de straf. Wat betekende dat de overwinning naar de tegenstander ging.

‘Uiteraard is dit erg jammer. Stefan was nog maar kort geleden geblesseerd aan zijn elleboog. En toch stond hij op tijd fit klaar voor het kampioenschap. Jammer voor ons dat de interpretatie van zijn worp nu leidde tot een straf. De scheidsrechter vond het teveel een schijn aanval. Dat is natuurlijk zuur voor ons. Dit moeten we in ons team gaan verwerken. Maar uiteraard hebben de dames wel goed gepresteerd en onze focus komt dan ook te liggen op het komende NK voor hun. Ons motto is dan ook niet voor niets, judo is een teamsport!’ - hoofdtrainer Johan Zagers

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties