NL-Alert vandaag niet ontvangen?

NL-Alert vandaag niet ontvangen? Foto: NL-Alert

Zondagochtend 22 maart is er om 11.29 uur een NL-Alert uitgestuurd in Sassenheim, Voorhout en Warmond. Bij elk NL Alert controlebericht dat wordt verzonden, is er een groep mensen dat het bericht niet hebben ontvangen. Het is dan zaak om te checken of je telefoon juist is ingesteld.  

Het bericht gaf de volgende melding:

Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek geworden of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.  

Geen NL Alert ontvangen

De overheid gebruikt NL Alert om haar inwoners in Nederland op de hoogte te brengen van noodsituaties. Via de meldingen kan de overheid veel mensen bereiken en ze snel de benodigde informatie geven, zodat je weet wat je moet doen bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, noodweer of nu om risico's te beperken. Het is dus belangrijk dat je NL Alert-berichten op je telefoon ontvangt. 

Stel je telefoon juist in

De meeste telefoons zijn automatisch ingesteld om NL Alerts te ontvangen. Klik op de onderstaande links om handmatig in te stellen. 

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties