Nog 1 week voor de première van Enigami

Nog 1 week voor de première van Enigami

De spanning stijgt voor musicalgroep Up2Stage en iedereen werkt hard om alles op tijd af te krijgen. De première is al op 25 november aanstaande om 20:00 uur in het Rijnlands Lyceum Sassenheim. De broers Jan en Mart leggen de laatste hand aan de decorstukken en er wordt ook hard geschilderd. Natuurlijk zijn ook de acteurs nog druk aan het repeteren.


- Lees verder onder deze advertentie -

Decor

De bouw van het decor startte in de garage van de schoonmoeder van Jan, hij werkte in eerste instantie alleen. Later kwam broer Mart helpen en verhuisde het circus naar de kas van René Rotteveel aan de Oude Herenweg in Voorhout. Daar heeft Up2Stage inmiddels permanent ruimte tegen een kleine vergoeding.

IJsrots

Het beeldbepalende element voor Enigami is een enorme ijsrots, circa vier bij drie meter en ruim twee meter hoog.

‘Daar zit een hoop werk in vertelt Jan. We hebben hem zelfs nog groter gemaakt om een doorgang voor de ijskoningin te maken’. De constructie is sterk genoeg om acteurs te dragen. Het geheel is demontabel om het straks naar het Rijnlands Lyceum te kunnen vervoeren voor de voorstelling'.

Schilderen

Er wordt ook druk geschilderd, ook geen kleine klus als je de omvang van de ijsrots bekijkt. En dan de rekwisieten.

‘Die kopen of lenen we van de kringloopwinkel zeg Sanne, maar soms maken we ze ook zelf’.

Up2Stage is een hechte eenheid waar de jongeren straks op het podium staan en veel familie en vrienden meewerken om dit mogelijk te maken. 

Van begin tot eind

Ieder jaar in mei wordt een nieuwe uitvoering in de stijgers gezet. Samen met de regisseur wordt dan het script doorgenomen en wordt bedacht wat nodig is, ook qua decorwerk.

‘Je kunt dan je fantasie en creativiteit laten gaan en dat is erg leuk. En dan gaan we aan de slag met kippengaas, piepschuim, buizen en nog veel meer zegt Jan'.

De manier van bouwen veranderd ook. Was er eerst veel oog voor detail, nu is dat minder omdat de mensen op de voorste rij al gauw 15 meter van het decor zitten en dan zien ze het grote geheel en niet de details. 

InTeylingen schreef eerder over deze unieke productie en meer informatie over tijd en locatie tref je hier aan in de agenda van InTeylingen.

Zaterdag 25 november om 20:00 uur

Zondag 26 november, 11:00 uur

Zondag 26 november 15:00 uur


Reacties