Officiële herbenoeming burgemeester Breuer

Officiële herbenoeming burgemeester Breuer Foto: Gemeente Teylingen

Via koninklijk besluit is bevestigd dat Carla Breuer na haar eerste termijn wordt herbenoemd tot burgemeester van Teylingen. 25 september is de beëdiging van haar tweede ambtstermijn.

Na 6 jaar burgemeesterschap loopt eind september de ambtstermijn van burgemeester Breuer af. Begin dit jaar is de herbenoemingsprocedure gestart, waar onder andere een vertrouwenscommissie, de gemeenteraad, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninklijke relaties bij betrokken zijn.

‘Ik ben dankbaar en voel mij vereerd om een tweede periode in Teylingen burgemeester te kunnen zijn. Het is fantastisch om mij weer zes jaar vol energie in te mogen zetten voor onze gemeenschap. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met de leden van de gemeenteraad, het college, de inwoners en ondernemers. Ieder zet zich in vanuit zijn eigen rol en met een gezamenlijk doel: van Teylingen een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en recreëren.’ -  burgemeester Carla Breuer

Herbenoemen in tijden van corona

Het organiseren van de herbenoeming van Carla Breuer in tijden van corona was een uitdaging. Een herbenoeming start bij de gemeenteraad: willen zij dat de burgemeester blijft of niet? Hier moet over gestemd worden in een fysieke bijeenkomst, deels digitaal is niet toegestaan. Deze timing viel echter middenin de intelligente lock down van Nederland.
Uiteindelijk is de volledige benedenverdieping van het Bestuurscentrum gebruikt om de stemming mogelijk te maken.

De gemeenteraad stemde voor herbenoeming van Carla Breuer als burgemeester van Teylingen.  


Reacties