Onderbroeken begraven op de Elsgeesterhof Voorhout?

Onderbroeken begraven op de Elsgeesterhof Voorhout? Foto: Soil Your Undies

Hoe gezond is jouw bollengrond? Gezonde bollengrond leeft en is hongerig. Volkstuinvereniging Elsgeesterhof doet mee met de uitdaging Soil Your Undies Challenge 2019! Kom je 16 april ook helpen jouw onderbroeken te begraven?

Doe mee met de Soil Your Undies Challenge 2019 Nederland en test hoe het gesteld is met het bodemleven op jouw bedrijf. Het enige dat je nodig hebt is een onderbroek, een schep en een beetje geduld.

Wie doen er mee?

Ben je geen bollenkweker maar wil je ook graag meedoen met de Challenge? Natuurlijk kan dat! Dat vinden we zelfs hartstikke leuk. Meedoen met je school, je opa of oma, de buren of de hele straat? Lees hieronder de instructies en doe mee met de Challegene in april. Vergeet niet je foto’s te posten op deze Facebookpagina, op Twitter of Instragram!

Gezonde grond?

Bacteriën, schimmels en andere organismen zijn nodig om te zorgen voor een natuurlijke balans in de bodem. Ze beschermen onze bloembollen tegen ziekten en plagen. Maar hoe weet je of er sprake is van een gezond bodemleven? De KAVB* daagt telers uit om dit voorjaar hun onderbroek te begraven in de bodem. Check drie maanden later in hoeverre deze nog in tact is. Als sprake is van een gezond bodemleven zal er weinig van de onderbroek over zijn.

Wat moet je doen?

  • Graaf een sleuf in de grond van maximaal 15 centimeter diep.
  • Plaats een 100% katoenen onderbroek – nieuw en bij voorkeur wit – in de sleuf en bedek weer met aarde.
  • Plaats een vlag of ander kenmerk, zodat je de plek waar je de onderbroek begraven hebt eenvoudig terug kunt vinden.
  • Graaf drie maanden later de onderbroek op en zie hoeveel er nog van over is.
  • Deel een foto van jezelf en de onderbroek op de Facebookpagina Twitter of Instagram en gebruik de hashtag #SoilYourUndies2019NL.
  • De meest originele foto’s dingen mee naar de felbegeerde Undies wissel-Award!

Over de Challenge

De Soil Your Undies Challenge is een initiatief van de KAVB, overgewaaid uit Canada en Amerika. Met de challenge vraagt de belangenbehartiger van de bloembollensector aandacht voor een gezond bodemleven als onderdeel van een vitale teelt. Duurzaamheid en biodiversiteit zijn speerpunten van de bloembollensector om te zorgen voor een robuuste teelt die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

* De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) is de belangenbehartiger van de bloembollensector.

Reacties