Onderhoud nodig aan toren bestuurscentrum

Onderhoud nodig aan toren bestuurscentrum Foto: Google Maps

Het carillon en de klok in de toren bij het bestuurscentrum in Voorhout hebben groot onderhoud nodig en daar komen hoge kosten bij kijken. Het college heeft besloten het carillon (het instrument) permanent buiten werking te stellen. De klok krijgt wel een opknapbeurt.

Dit heeft het college besloten toen ze het kostenplaatje en de klachten van de omgeving bij elkaar brachten.   

Het carillon buiten werking

Er is flink onderhoud nodig om het carillon weer goed te laten werken: roest in verschillende onderdelen zorgt ervoor dat het geluid niet afgesteld kan worden.
Om veiling onderhoud in de toekomst mogelijk te maken, moet er ook een permanente stellage aangebracht worden in de toren. De totale kosten komen op zeker €50.000,-, een bedrag dat het college niet in de begroting had opgenomen.

De hoge kosten in combinatie met de klachten over geluidsoverlast als het carillon speelt, is besloten het carillon buiten werking te stellen.  

De klok wordt gemaakt 

Ook de klok op de toren moet opgeknapt worden, zowel het verfwerk aan de buitenkant als het klokwerk hebben onderhoud nodig. Deze kosten worden geraamd op €24.000,- en worden wel uitgevoerd.
De tijd die de klok aangeeft wijkt nu regelmatig af van de correcte tijd. Dit moet na de onderhoudsbeurt ook opgelost zijn.


Reacties