Ondernemersfonds Teylingen maakt meer dan 270.000 euro over aan gemeente Teylingen

Ondernemersfonds Teylingen maakt meer dan 270.000 euro over aan gemeente Teylingen Foto: InTeylingen

De gemeente Teylingen heeft in totaal € 271.518,- ontvangen van, het in februari 2020 opgeheven, Stichting Ondernemersfonds Teylingen. De gemeente zoekt samen met de Business Platform Teylingen en Vrije Ondernemers Teylingen naar een oplossing om deze gelden goed te besteden, alleen hebben de Vrije Ondernemers Teylingen nog nooit een uitnodiging gehad.  

OFT geeft meer dan 4 ton uit

In 2017 was de extra opbrengst van de belastingen voor het Ondernemersfonds Teylingen(OFT) 3,5 ton. Ook in 2016 was de opbrengst voor het OFT 3,5 ton. De gemeente Teylingen geeft aan dat het OFT € 271.518,- heeft teruggestort na de ontbinding van de Stichting Ondernemersfonds Teylingen.

Uit jaarverslagen van de reeds opgeven Stichting blijkt dat het overgrote deel is uitgegeven aan projecten als: 

  • Hangingbaskets in de drie kernen
  • Feestverlichting voor Voorhout
  • Bijdrage ondernemersvereniging in oprichting ondernemersfonds
  • Promotie Warmond 2019
  • Citymanagement Teylingen 2019
  • Activiteiten kern Sassenheim

Na aankondiging van de opheffing van het fonds is in 2019 nog een bedrag van € 95.000,- uitgekeerd aan bovenstaande projecten, zo staat vermeld in het liquidatieverslag wat is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. 

Hoe kan het zijn dat het OFT in 2018 in haar jaarverslag 'TOV aanloopkosten van 15.000 euro' toezegd en het OFT 3 jaar na oprichting een uitkering doet met als omschrijving 'ondernemersvereniging in oprichting ondernemersfonds'? 

Het bestuur van het OFT is niet bereikbaar voor enige uitleg over de bestedingen, die de afgelopen jaren door de stichting zijn gedaan. 

Opheffing OFT

Op 17 februari 2020 heeft de opheffing van het Ondernemersfonds Teylingen plaatsgevonden. 

"Einde aan een tijdperk. Afgelopen 4 jaar met veel energie ingezet voor de ontwikkeling van de economie in de gemeente Teylingen. Samenwerken, ontwikkelen en mooie plannen realiseren. Dank aan collega bestuursleden voor hun eveneens grote inzet. Dank aan Teylinger politici die wel in samenwerking en ontwikkelin geloofden. Dank aan bas Brekelmans voor zijn inzet en Marlies Volten voor haar bijdrage. Dank ook aan alle welwillende ondernemers die geloofden in samenwerken, de dorpen mooier maken en Teylingen economisch wilden versterken" - secretaris Dennis van der Voort, via twitter

Wethouder Marlies Volten laat in reactie op dit bericht via Twitter weten:


Reacties