Onderzoek inzake totstandkoming ondernemersfonds gaat gewoon door.

Onderzoek inzake totstandkoming ondernemersfonds gaat gewoon door. Foto: Michael

Ondanks het betoog van de Gemeenteraad en de standpunten van Wethouder Volten, gaat het onderzoek van Van Rheenen Politiek Onderzoek&Adviesbureau naar het beleid van de Gemeente en de oprichting betreffende het Ondernemersfonds door.

Het Hof heeft op 12 mei 2020 in feite geoordeeld dat er onrechtmatigheden zijn geweest m.b.t. het oprichten en de uitvoering van het ondernemersfonds. Tijdens het proces van Clair Optiek is dit duidelijk geworden, in feite is dit een wettelijke grondslag voor bedrijven om de verhoogde OZB te claimen.

Dit is door van Rheenen al eerder aangegeven in een persbericht maar dat trok( destijds) de Gemeente Teylingen in twijfel .

Fracties willen geen raadsonderzoek

Op 22 juni 2020 sprak de gemeenteraad zijn grieven uit maar dat schiet tekort, echter Groen Links stelt de juiste feiten vast er moet uitgezocht worden waarom het ondernemersfonds ondanks zwakke gronden en onderbouwing uiteindelijk toch is opgericht.

Het blijft opmerkelijk dat destijds- tegen beter weten in- het ondernemersfonds er toch is doorgedrukt, het is daarom van belang om uit te zoeken wat de Gemeente toch heeft doen besluiten het ondernemersfonds op te willen richten.

De VVD geeft een opmerkelijk betoog en lijkt het dossier te willen sluiten maar zover komt het niet. Van Rheenen heeft een tweede WOB verzoek ingediend waarbij het besluit nog steeds uitblijft inmiddels heeft Van Rheenen dit bij de Rechtbank gemeld en wil het afdwingen.

Op 24 september 2020 dient de eerste zitting bij de Rechtbank Den Haag om de WOB gegevens te kunnen verkrijgen.


Reacties