Onderzoek naar windturbines bij bollentelers

Onderzoek naar windturbines bij bollentelers Foto: Greenport Duin- en Bollenstreek

Bedrijven in de sierteelt die met kleinschalige windturbines hun eigen groene energie opwekken – een duurzaam idee van Greenport Duin- en Bollenstreek. Deze week start de inventarisatie in het sierteeltcluster in Teylingen, Lisse, Noordwijk, Katwijk en Hillegom.

Het voordeel van windenergie in een landelijk gebied als de Bollenstreek, is dat energie geleidelijk over de dag wordt geleverd en ook oplevert als de zon minder of niet schijnt. Via een haalbaarheidsonderzoek kijkt Greenport of er lokale ondernemers zijn die een windturbine bij hun bedrijf zouden willen.
Het onderzoek past bij de ambitie om als sierteeltcluster in 2040 klimaatneutraal te zijn, passend bij de klimaatdoelen van de overheid.

Geïnteresseerde ondernemers: meld je aan

Bedrijven uit het sierteeltcluster (kwekerijen, handelsbedrijven, toeleveranciers, transporteurs, etc) die mogelijk interesse hebben of benieuwd zijn wat zo’n turbine aan economisch voordeel oplevert, kunnen zich melden bij onderzoeksbureau https://www.ltonoord.nl/windenergie.

Via een quickscan kan men de kansen voor het bedrijf en de locatie valideren. Zo ontstaat ook een overzicht van potentiele windmolenlocaties in de regio, waaraan in samenspraak met de lokale gemeentes verder invulling wordt gegeven.

 


Reacties