Ook PvdA is niet aanwezig bij workshop raadsprogramma

Ook PvdA is niet aanwezig bij workshop raadsprogramma Foto: PvdA Teylingen

Ook PvdA heeft kenbaar gemaakt dat ze niet via de geplande workshop mee willen denken over het concept-raadsprogramma.


- Lees verder onder deze advertentie -

PvdA is de tweede partij die definitief niet aanwezig is bij de besloten workshop. Met een oppositie van vier partijen, is nu al minimaal de helft afwezig. 

‘Twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen ligt er een coalitieakkoord voor de komende vier jaar.
Dit akkoord is opgesteld door de VVD, Trilokaal en D66 in alle geslotenheid. In de achterkamertjes hebben deze partijen waarschijnlijk driftig overlegd wat het beste is voor (de inwoners) van Teylingen.

De PvdA Teylingen heeft, evenals andere partijen, opgeroepen om de samenstelling van het akkoord zoveel mogelijk in de openbaarheid te doen. Veel andere gemeenten doen dit wel en hebben gekozen om de inwoners en organisaties de kans te geven om mee te denken en directe invloed geven.

Nu ligt er een coalitieakkoord waarbij de inwoners een week krijgen om voorstellen te doen. De andere politieke partijen mogen op dinsdagavond 22 mei in een GESLOTEN bijeenkomst er ook nog iets van zeggen. Wij hebben niet de illusie dat een akkoord waar bijna twee maanden over is gediscussieerd in achterkamertjes in 1 avond zal veranderen. Wij zullen daarom niet aanwezig zijn bij dit overleg en kiezen ervoor in alle openbaarheid te reageren als het akkoord wordt besproken in de gemeenteraad.’ – PvdA Teylingen

 

Ook GroenLinks heeft laten weten niet aanwezig te zijn bij de workshop omdat ze zich niet kunnen vinden in de manier waarop de coalitie dit opgezet heeft.  

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties