Opname "Insight Out" in Teylingereind

Opname

Tien jongeren in gevangenschap maken met kunstenaars een artistieke korte film rondom de filosofische vraag: wat is vrijheid?  

Wat?

Voor het project Insight Out gaan jongeren in de justitiële jeugdinstelling (JJI) aan de slag met professionele kunstenaars om tot een korte artistieke film te komen rondom de grote filosofische vraag: Wat is vrijheid?

Wie?

Jongeren die in de jeugdgevangenis belanden, vormen een groep die al snel buiten de maatschappij komt te staan. Wel wordt er van hen verwacht dat zij, met nog een heel leven voor zich, deelnemen aan deze maatschappij als zij vrij komen. Maar dat is niet makkelijk als je geïsoleerd wordt van de buitenwereld. Vaak is een vorm van gedragsverandering noodzakelijk voor deze jongeren, om te voorkomen dat zij terug vallen in oude patronen.

Waarom?

Het project Insight Out zet in op deze gedragsverandering en werkt hierbij nauw samen met de organisatie Young in Prison (YiP). De kunstenaars begeleiden de jongeren bij het vertalen van een visie over vrijheid naar een artistieke scène waarbij verschillende kunstvormen aan bod komen: dans, graffiti, rap en spoken word. In het voorjaar van 2019 wordt de film gemaakt en vertoond. De film zal ingezet worden voor voorlichting en debat met een breder publiek en voor werving van andere JJI’s.

Partners

Wij hebben voor dit project een professioneel en divers team samen weten te stellen. De kunstenaars die meedoen aan dit project zijn Vincent Vianen (regisseur), Sabine Wassenberg (filosoof), Gideon Gikkels (spoken word) en Solid Ground Movement (dans). De kunstenaars werken samen met zeer ervaren YiP-docenten, die ook allen een achtergrond hebben in de kunsten. Het project wordt geleid door projectleiders Gabriela Acosta Camacho en Carmen Lamptey.

Uniek

Het project Insight Out is door het produceren van de korte artistieke film uniek te noemen. Aan het filmen in een jeugdgevangenis is zeer strenge wet- en regelgeving verbonden. Maar wij hebben de mogelijkheid om dit project voor het eerst uit te voeren... YiP ambieert om het project Insight Out landelijk als best practice uiteen te zetten en jij kan hieraan bijdragen!

Kosten

 YiP draagt voor een groot deel de financiële kosten voor dit project, door bijvoorbeeld de YiP docenten te betalen en voor de juiste materialen te zorgen die nodig zijn op locatie. Maar er is nog een bedrag nodig om de kunstenaars en het monteren van de film van te betalen...

Dus vind jij ook dat deze doelgroep een kans verdient om deel te nemen aan dit innovatieve project? Dan is jouw donatie zeer welkom!

Meer info over ons? www.younginprison.org


Reacties