Overbosch krijgt 15.000 stinsenbollen

Overbosch krijgt 15.000 stinsenbollen

Het Overbosch is verrijkt met maar liefst 15.000 stinsenbollen en stinsenplanten. Hiermee komt de Provincie Zuid-Holland een van de gemaakte afspraken na.

Afspraken met de provincie ter compensatie 

De onderhandelingen tussen de Provincie Zuid-Holland en de Stichting Vrienden van het Overbosch over de compensatie voor de komst van de turborotonde duurden ruim anderhalf jaar. Maar langzamerhand worden de resultaten zichtbaar in en bij het historische Overbosch. Eerder verscheen al 1600m2 aan nieuwe bosnatuur bij de nieuw aan te leggen Noordelijke Randweg; het Klein Overbosch. Ook het prachtige nieuwe natuurlijke wilgentenenhek rondom het Overbosch is betaald door de Provincie.

15.000 stuks

Vorige week is een nieuwe compensatieafspraak uitgevoerd: in het Overbosch zijn niet minder dan 15.000(!) stinsenbollen en stinsenplanten in de grond gestopt. Professionele tuinders hebben de juiste plaatsen uitgezocht en hierdoor wordt het Overbosch in het komende voorjaar fleurig als nooit tevoren. Door de jaren heen verspreiden stinsenbollen zich, dus de kleurenpracht zal ook in de toekomst het Overbosch verrijken. Ook het komende jaar krijgt het Overbosch nog nieuwe aanvullingen. Zo wordt het huidige weideveld omgetoverd tot een bij- en vlindervriendelijk bloemenveld.


Reacties