Overvallers Tuincentrum mogelijk afkomstig uit Sassenheim

Overvallers Tuincentrum mogelijk afkomstig uit Sassenheim Foto: AvroTros Opsporing verzocht

De politie vraagt via het Avrotros programma Opsporing Verzocht wie de dader herkent die, op dondedag 11 jullie samen met een 39-jarige sassemmer, een overval heeft gepleegd op een Tuincentrum in Noordwijk. Vermoedelijk gaat het om een man afkomstig uit Sassenheim.

Nog voor ze op donderdag 11 juli 2019 aan hun werkdag konden beginnen, werden de medewerkers van TuineXtra overrompeld door twee mannen met bivakmutsen op. Ze dreigden met vuurwapens en eisten geld, maar slechts één van hen wist te ontsnappen.

Bedreigd en vastgebonden

Een 59-jarige vrouw werd door een van de overvallers bedreigd, meegesleurd en met tie-wraps vastgebonden. Zo mogelijk nog heftiger ging het er aan toe bij haar 61-jarige collega. Deze man kwam in de kantoorruimte oog in oog met de tweede dader. 

Eén dader ingerekend

Het slachtoffer had het idee dat het vuurwapen nep was en besprong de overvaller. Tijdens de worsteling die ontstond, ging het wapen echter af. Gelukkig heeft de kogel niemand geraakt. Samen met een toegesnelde collega lukte het de medewerker om zijn belager onder bedwang te houden tot de politie arriveerde. Deze dader, een 39-jarige man uit Sassenheim, werd ter plekke aangehouden.

Route vluchtende dader

De andere overvaller wist weg te komen. Hij is tijdens zijn vlucht, rijdend op een rode scooter, op verschillende momenten gefilmd. Zo weet de politie dat hij over de Leidsevaart in de richting van restaurant Hillarey's reed.

Enige tijd later reed hij in Noordwijkerhout over de ’s Gravendamseweg en daarna over de Prinsenweg. Op de laatst bekende beelden van de verdachte reed hij over de Zandslootkade in Sassenheim.

Het is mogelijk dat de voortvluchtige overvaller net als zijn mededader in Sassenheim woont – of in ieder geval een band met die plaats heeft.

Filmpje over de gezochte dader. 
 
Lukt het niet het filmpje te openen, klik hier voor de link met de gehele oproep

Wie weet wie de nog gezochte overvaller is?

Herkent u hem, mogelijk in combinatie met de rode scooter, neem dan contact op met de politie.

 


Reacties