Parkeerplaats station Sassenheim dicht per 4 juli

Parkeerplaats station Sassenheim dicht per 4 juli

Op 4 juli wordt gestart met de bouw van het nieuwe parkeerdek bij station Sassenheim. Hierdoor zal de parkeerplaats zo'n 4 maanden dicht zijn. 

Op dit moment zijn er 280 parkeerplaatsen op het terrein van station Sassenheim. Voor iedereen die (zeker door de weeks) de trein pakt, is het geen nieuws dat dit aantal vaak niet toereikend is. Station Sassenheim is een groter succes van vooraf verwacht, want station Sassenheim is druk. Daarom is er een tijd terug al bekend gemaakt dat er een parkeerdek komt. Parkeren op het parkeerdek zal, net als nu, gratis blijven. 

4 juli start de bouw van het parkeerdek bij station Sassenheim 

Met de bouw van het parkeerdek wordt het huidige aantal van 280 parkeerplaatsen bijna verdubbeld worden naar 520 plekken. 
Hoog nodig, want waar de NS bij de aanleg van het station rekende op gemiddeld 2.000 reizigers per dag, zijn dat er inmiddels bijna 3.500!

De verwachting is dat het parkeerdek in november klaar is. Tot die tijd worden reizigers gevraagd op de fiets te komen of een ander station als startpunt te kiezen. Voor wie toch met de auto naar station Sassenheim komt, is het parkeerterrein bij de Wasbeek aangewezen als tijdelijke locatie.  

Dit betekent geen kermis bij de Wasbeek

Een snelle blik op de timing & de agenda, betekent dit dat het parkeerterrein van bij de Wasbeek niet beschikbaar zal zijn voor de kermis in september. Daarom wordt er gekeken naar een andere locatie, waarbij de kermis van Sassenheim misschien verplaatst wordt naar het centrum.  

 

 

 


Reacties