Parkeren op het nieuwe Hortusplein: de opties

Parkeren op het nieuwe Hortusplein: de opties Foto: Gemeente Teylingen

De betrokken partijen schetsen tijdens de informatieavond over het Hortusplein vier scenario’s van de inrichting van het nieuwe Hortusplein. Van ‘weinig verandering’ tot een ondergrondse parkeergarage van ruim 4.8 miljoen.  

De plannen zijn nog in ontwikkeling, maar zoals hieronder zijn de vier opties geschetst aan de ondernemers die aanwezig waren op de informatieavond.

Basisplan

In het basisplan komen er op en rondom het Hortusplein 164 rechte parkeerplekken: 105 op het parkeerterrein, de rest in de straten eromheen.

Scenario 1: veiliger parkeren op de Westerstraat

Het basisplan, maar dan met schuine parkeerplekken op het plein en langsparkeerplekken langs de Westerstraat zodat parkeren hier makkelijker is bij drukte.
In dit plan zijn 15 parkeerplaatsen minder, wat naar verwachting zal zorgen op een parkeertekort tijdens de pieken en meer drukte op het Kerkplein.

Scenario 2: kwalitatiever Hortusplein + parkeergarage

Met een parkeergarage onder de supermarkt is er ruimte om het Hortusplein functioneler en kwalitatiever in te richten met meer groen en ruimte.
Dit plan geeft +4 parkeerplekken tegenover het basisplan.
Geschatte meerkosten parkeergarage onder de supermarkt: €2.926.000,- met een exploitatielast €60.200,- per jaar.

Scenario 3: kwalitatiever Hortusplein + grote parkeergarage

Met een grote parkeergarage onder de supermarkt en het plein, kan het Hortusplein ingericht worden als pleinruimte zonder parkeerplaatsen.
Dit plan geeft +33 parkeerplekken tegenover het basisplan. De extra ruimte op het plein geeft mogelijkheid om extra woningen te realiseren.
Geschatte meerkosten grote parkeergarage: €4.865.00,- met een exploitatielast €108.500,- per jaar.

Meer details over de scenario's kan je vinden in de centrumvisie van de gemeente Teylingen. 


Reacties