Patricia Koot in Team Nederland naar winst

Patricia Koot in Team Nederland naar winst Foto: Jetske Wiersma

Het Nederlandse Team heeft de schaatswedstrijd tussen Nederland, Duitsland en Noorwegen gewonnen. Bij de meisjes Junioren C kwamen Pien Smit, Jildou Schaaf, Chloé Hoogendoorn en Patricia Koot (Warmondse IJsclub) voor Nederland aan de start. De landenwedstrijd is een van de weinige internationale wedstrijden waar Junioren C en B zich met elkaar kunnen meten.

4e plaats individueel, 1e als Team

Patricia Koot van de Warmondse IJsclub reed vorig weekend tijdens de selectiewedstrijd in Heerenveen zo goed dat ze in het NL meisjes junioren C team uit kwam. Patricia is dit weekend tijdens de landenwedstrijd in haar categorie op alle afstanden op de vierde plaats geëindigd. Ook in het eindklassement stond ze op plek vier. Eerste in haar categorie werd Pien Smit, tweede Jildou Schaaf, derde Chloé Hoogendoorn.

Team Nederland – 16 deelnemers in vier categorieën - won de landenwedstrijd voor Duitsland (2) en Noorwegen (3).

4 x 4

In Groningen reden de Junioren C  (de categorie van Patricia Koot)  zowel op zaterdag als op zondag een 500 en een 1000 meter. De Junioren B reden de 500, 1000, 1500 en 3000 m. Elk land stuurt vier teams van vier schaatsers, een team voor elke categorie; meisjes junioren C en B en  jongens junioren C en B. Afwisselend is de wedstijd in Noorwegen, Duitsland en dit jaar dus in Nederland.


Reacties