Petitie over mogelijk parkeerprobleem Groot Seminarie

Petitie over mogelijk parkeerprobleem Groot Seminarie Foto: Maurice Hoogeveen

Inwoners van Warmond zijn een petitie gestart om te voorkomen dat de rest van het dorp straks last heeft van het verwachtte parkeerprobleem bij Groot Seminarie. Bij schrijven is de petitie reeds 285 keer ondertekend.

In de huidige plannen voor Groot Seminarie staan 135 parkeerplekken ingetekend voor 107 appartementen en 80 woningen. Daar de meeste huishoudens meer dan één auto hebben, lijken de parkeerplannen niet toereikend.

Uitwijken naar aangrenzende wijken geen optie

Bewoners van Warmond maken zich zorgen dat de parkeerdruk in de aangrenzende wijken hiermee nog meer op spanning komt te staan, terwijl daar al onvoldoende parkeerplaatsen zijn.

Ook de optie om parkeerplaatsen te realiseren langs de Bisschopslaan stuit veel Warmonders tegen de borst. Dit gaat ten koste van het groene gebied en volgens Warmelda gaat er ook in cultuurhistorische zin veel verloren.

Ondergronds de oplossing?

Via de petitie wordt de gemeente opgeroepen om erop toe te zien dat de projectontwikkelaar binnen het plan voor Groot Seminarie voldoende parkeergelegenheid opneemt. Als optie wordt een ondergrondse parkeervoorziening genoemd.

De petitie kan je hier inzien en tekenen.


Reacties