Politie onderzoekt branden Sassenheim

Politie onderzoekt branden Sassenheim Foto: InTeylingen

Sinds half april rukte de brandweer meerdere keren uit voor buitenbranden in Sassenheim – de politie vermoed bij allen brandstichting. Er is nu een groot onderzoek gestart naar deze branden en een eventueel verband.


- Lees verder onder deze advertentie -

De politie roept getuigen en bewoners op om eventueel relevant beeldmateriaal met hun te delen.

Er zijn op dit moment acht branden waarvan de politie denkt dat ze verband houden met elkaar: 

De politie neemt in het onderzoek niet direct de branden mee bij het uitkijkpunt aan het einde van de Menneweg: er brandde een bankje af, er stond een groot stuk riet in de brand en er moest een onbeheerd groot vuur geblust worden. 

Gezocht: bewijsmateriaal

De politie roept getuigen en bewoners die iets gezien of gehoord hebben op om zich te melden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.
Ook doet de politie een specifieke oproep aan bedrijfs- en pandeigenaren in de omgeving van de branden: als je buiten beveiligingscamera’s hebt hangen, upload die beelden dan via deze link. Mogelijk staan de verdachte(n) op beeld. 

Fikse strafeisen voor brandstichters

Als de daders gevonden zijn, staan zn forse strafeisen te wachten. Het Openbaar Ministerie eist tot 36 maanden bij het opzettelijk in de brand steken van een vuilcontainer met gevaar voor gebouwen.
De eis gaat tot 6 jaar als uit onderzoek blijkt dat er gevaar was voor personen in de gebouwen.


Reacties