Presentatie over “Monte Carlo” bij Stichting Oud Sassenheim

Presentatie over “Monte Carlo” bij Stichting Oud Sassenheim Foto: Stichting Oud Sassenheim

Tijdens de Inloop van Stichting Oud Sassenheim op donderdag 4 april a.s. staat het appartementencomplex “Monte Carlo” centraal. Deze ochtend word o.a. een video vertoond van de in 2005 uitgevoerde renovatie en wordt uitgelegd waar de wat mysterieuze naam van het wooncomplex vandaan komt.

Van Bollenschuur tot appartementencomplex

Het complex aan de Teylingervaart was oorspronkelijk een bollenschuur, in 1930 gebouwd door de bekende Sassenheimse aannemer J.P. Oudshoorn voor de firma Papendrecht & Van der Voet. Later kwam het gebouw in handen van H. Verdegaal. De laatste eigenaar, voor de renovatie in 2004/2005, was de firma Nicola.

Het nieuwe wooncomplex met 12 appartementen werd in 2006 opgeleverd. De SOS heeft zich destijds voor de herbestemming van de bollenschuur sterk gemaakt. Zij is aangesloten bij het CultuurHistorisch Genootschap van de Duin- en Bollenstreek (CHG) in Lisse. Deze regionale koepelorganisatie van locale cultuurhistorische verenigingen en musea is gespecialiseerd in bollenerfgoed en heeft bij de herbestemming van de bollenschuur geadviseerd. Helemaal gelukkig is het CHG niet met het eindresultaat. De authenticiteit van de schuur is aan de buitenzijde te veel aangetast.

U bent van harte welkom, donderdag 4 april, De Coy, Kagerdreef 72, aanvang 10.30 uur.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties