Presentatie over Oren en Horen

Presentatie over Oren en Horen Foto: Pixabay

Seniorenvereniging Teylingen organiseert maandagmiddag 23 september een gratis bijeenkomst op het gebied van horen en hoe je in aanmerking kunt komen voor vergoeding van hulpmiddelen om beter te kunnen horen. 

Heb je het gevoel dat je gesprekken in gezelschap moeilijker kunt volgen of dat je soms de bel of telefoon niet hoort? Of vinden mensen om je heen dat je vaak de tv of muziek veel te hard zet? Dan is het goed mogelijk dat je slechthorend bent. Maar ook in het verkeer is het belangrijk dat je goed kunt horen, dat is voor je eigen veiligheid.

De gehoorspecialist van audicien Oorwerk, specialist op het gebied van horen en gevestigd in gezondheidsccentrum SassemBourg zal je alles vertellen over het gehoor en gehooroplossingen. Daarnaast verteld Zorg & Zekerheid over vergoedingen in de zorgverzekering.

Grote kans op vergoeding bij gehoorproblemen

Ouderen en minder validen maken regelmatig gebruik van hulpmiddelen. Veel van deze hulpmiddelen komen voor een gedeeltelijke of zelfs volledige vergoeding in aanmerking vanuit de Basisverzekering of Aanvullende verzekering. Andere hulpmiddelen worden vanuit de gemeente (gedeeltelijk) vergoed. Dit maakt het soms wat ingewikkeld: want waar kan je nu terecht voor welk hulpmiddel? Zorg en Zekerheid zal dieper ingaan op de mogelijkheden die er zijn om na te gaan of je recht hebt op een vergoeding voor hulpmiddelen vanuit je zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid.

Ben je niet verzekerd via Zorg en Zekerheid dan ben je ook van harte welkom, het beloofd een zeer nuttige informatiemiddag te worden.

Aanmelden: niet nodig, koffie-thee gratis

Toegang: gratis 

Locatie: Theaterzaal van ’t Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40 in Sassenheim

Aanvang: 14.30 (zaal open 14.00 uur).


Reacties