Promotie voor VCS dames 1

Promotie voor VCS dames 1 Foto: www.070fotograaf.nl

VCS dames 1 kreeg als derde in de eerste klasse een unieke kans om een plek in de promotieklasse te bemachtigen. Die kans pakte het team van trainer Jesse van Rijn - en met succes. Volgend jaar speelt het team weer terug in de promotieklasse.


- Lees verder onder deze advertentie -

Twee seizoenen geleden degradeerde het team, waardoor ze vorig seizoen in de eerste klasse speelden. Hier pakte dames 1 van VCS de derde plek in de competitie, maar doordat de nummer 2 afzag van de promotie/degradatie wedstrijden had VCS de kans om mee te spelen in deze nacompetitie.

D/p wedstrijden VCS dames 1

Wedstrijdverslag geschreven door VCS

Vanwege een blessure van Jessica Sietsema beschikte het team slechts over één middenaanvaller. Gelukkig bood dames2-speelster Marloes Alberts wederom de helpende hand. Eerst speelde het team tegen VC Shot, een jeugdig team dat de eerste set oppermachtig was: 14-25. Mentaal gezien waren ze echter de mindere: via 25-22 en een zenuwslopende 18-16 boog VCS de achterstand om in een 2-1 winst.

Terwijl VC Shot de tweede wedstrijd speelde tegen VTC Woerden, kon VCS even in het zonnetje genieten van de overwinning. Woerden wist relatief eenvoudig van Shot te winnen, waardoor de derde wedstrijd allesbeslissend was. VTC Woerden was een oude bekende van het vorige seizoen, een ervaren team dat zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf. Dankzij alert volleybal en de aanvalskracht van met name buitenaanvalster Iris van Rijn was VCS twee sets net aan de meerdere van Woerden: met 26-24 en 25-22 was de winst en daarmee de promotie een feit.

Voor dames 1 is het seizoen nog altijd niet voorbij. Op 11 mei spelen zij als kerst op de taart de bekerfinale in Maarssen tegen poule-genoot Timios.

Foto: www.070fotograaf.nl

VCS recreanten ook kampioen

Ook VCS’ recreanten 1 werd kampioen in de A-poule. Zij doen op 13 juli mee aan het Nederlands Recreanten Kampioenschap in Utrecht.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties