Pupil van Sportschool Kaizen haalt Europees judo

Pupil van Sportschool Kaizen haalt Europees judo Foto: Sportschool Kaizen

De uit Noordwijkerhout afkomstige Eva Hornsveld, Judoka van Sportschool Kaizen Voorhout, heeft zich weten te plaatsen voor het kwalificatietraject van de Judobond Nederland.  

Eva mag nu deelnemen aan European Cadet Cups. Dit zijn Europese toernooien waar alleen judoka’s aan mogen deelnemen die zich via de nationale selectie hebben weten te plaatsen, 

Vanwege haar goede resultaten op verschillende toernooien (zogenoemde meetmomenten), haar positieve aanwezigheid op trainingen en haar coachbaarheid tijdens trainingen en toernooien wist Eva zich te plaatsen voor dit traject.

'Ik ben echt super trots en heel erg blij dat ik dit traject in mag gaan. Vorig jaar was het mij net niet gelukt om mij te plaatsen voor dit traject, dus dit jaar stond er veel meer druk op.

Nu we met de wedstrijdgroep meer zijn gaan trainen en ik ook op de hoofdlocatie van het Regionaal Training Centrum ben gaan trainen, merk ik duidelijk verschil met vorig jaar. Ik mag nu gaan judoën in Italië, Duitsland en Kroatië. Dit is echt super gaaf!’. - Eva Hornsveld

Eva kijkt er al helemaal naar uit om nieuwe tegenstanders te ontmoeten op de mat. Coach Johan Zagers van Sportschool Kaizen heeft regelmatig contact met de bondscoach van de cadetten en wist dat Eva dit jaar een grote kans maakte, maar dan ligt de druk er nog meer op. 

‘Dit is echt geweldig nieuws! Uiteraard ben ik heel trots op haar prestatie en het is voor mij als trainer/coach natuurlijk een groot compliment dat een van mijn judoka’s zich weet te plaatsen voor dit traject.

Wij hopen natuurlijk dat Eva zich ook  weet te plaatsen voor het Europeese Kampioenschap, maar eerst maar de buitenlandse toernooien afwachten en daarop onze verdere planning maken’ - Coach Johan Zagers.

Of Eva door gaat voor het Europees Kampioenschap ligt aan haar resultaten op de European Cadet Cups.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties