PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Teylingen tijdens 1000 km lange fietstocht

PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Teylingen tijdens 1000 km lange fietstocht Foto: Vlnr Marieke van Duijn, Paul Witteman (PvdA Teylingen) en Ingrid Verdegaal (Elsgeesterhof)

Om in tijden van Corona toch de regio in te kunnen om de mensen te ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst. Van Duijn is langsgegaan bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen. 

De Groene 1000 - een tocht van twaalf dagen door heel Nederland – werd zaterdag 6 maart afgesloten met 1122 km op de teller. Onderweg werden groene initiatieven bezocht. Van Duijn ontmoette in deze verkiezingstijd veel betrokken vrijwilligers die hun leefomgeving duurzamer, gezonder en socialer maken. Ze vroeg ook de mensen een videoboodschap in te spreken zodat ze die weer kon doorgeven aan de volgende, wat een leuk verbindend effect geeft.

In Teylingen werd Marieke warm ontvangen. Hier bracht ze bezoek aan de nieuwe locatie van de Elsgeesterhof. Deze zelfoogsttuin is een succesvol initiatief en wil aan de ’s Gravendamseweg verder groeien. Hiervoor is bij de gemeente een tijdelijke omgevingsvergunning aangevraagd. Paul Witteman (PvdA Teylingen) was ook aanwezig bij het bezoek. Witteman: “We staan zeer positief tegenover de Elstgeesterhof aan de ’s Gravendamseweg. Op deze manier kan een stuk grond dat niet rendabel is als bollengrond, open gebied blijven.  Alle stukjes grond binnen Teylingen die niet worden gebruikt als bollengrond, kunnen worden gebruikt als volkstuin of paardenweide.”

Van Duijn: “Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving in hun buurt. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Belangrijk dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan!”

Uitgenodigd in de Tweede Kamer

Als Van Duijn verkozen wordt dan zijn de vrijwilligers in elk geval van harte welkom om bij haar langs te komen in de Tweede Kamer. En ook al is die kans klein -want op plek 38 zal dat waarschijnlijk met voorkeursstemmen moeten gebeuren-, het zou wel heel gaaf zijn als meer betrokkenen hun stem kunnen laten horen in Den Haag. 2021 is immers niet alleen het jaar van de Tweede Kamerverkiezingen, maar vooral het jaar van de ‘vrijwillige inzet’. 

Meer informatie over de tocht is te vinden op www.pakdekans.nl/degroene1000  


Reacties