PvdA stelt raadsvragen over toenemende overlast van Schiphol

PvdA stelt raadsvragen over toenemende overlast van Schiphol Foto: InTeylingen

Paul Witteman van de PvdA maakt zich zorgen over de toenemende overlast van Luchthaven Schiphol en heeft in januari schriftelijke vragen gesteld aan het college omtrent de ontwikkelingen rondom de aanleg van de parallelle Kaagbaan.

Eind 2019 heeft Schiphol een onderzoek uitgevoerd naar een ander gebruik van het huidige banenstelsel en het gebruik van  nieuwe banenstelsels. Aanleiding hiervan is de reservering voor de toevoeging van een parallelle Kaagbaan, toenemende geluidoverlast in de zuid-oosthoek van Schiphol (o.a. Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen) en de aanstaande nieuwe luchtvaartnota.

Teylingen meer overlast van Schiphol

Het PvdA raadslid geeft aan dat de resultaten van de onderzoeken laten zien dat alle varianten zorgen voor minder geluidshinder voor de omliggende regio’s, met uitzondering van de gebieden rondom 
Teylingen, Oegstgeest en Katwijk (westkant van Schiphol).

Hij vraagt het college of ze betrokken zijn bij dit onderzoek en op de hoogte zijn van de uitomsten. En wil hij van het college weten of zij de zorg delen dat 'als de wijzigingen in het banenstelsel van Schiphol doorgaan de geluidshinder in Teylingen toe zal nemen.  Hij vraagt het college de zorg over te brengen aan Schiphol en de overige betrokken overheden.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties